Warmtepomp onderhoud

Jaarlijkse inspectie kan een hoop narigheid voorkomen! Als er bijvoorbeeld binnenin het toestel een lekkage is kan dit andere materialen aantasten of, als er water in de elektronica komt, zelfs sluiting veroorzaken.

In Europa krijg je standaard 2 jaar garantie op een warmtepomp. Sommige fabrikanten geven van het 2e t/m het 5e jaar nog extra onderdeel garantie. Echter heeft die verlengde garantie (op onderdelen) vaak als voorwaarden dat er jaarlijks een inspectie van de warmtepomp moet plaatsvinden. Wij adviseren u om uw warmtepomp minimaal 1x per jaar te laten onderhouden.

69 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

Het onderhoud aan de hydromodule (binnen unit)

Onze aandachtspunten tijdens het onderhoud:

Het reinigen van de condensor/verdamper (buiten unit)

Regelmatige schoonmaak en onderhoud van een warmtepomp, zorgt dat het apparaat jaren langer meegaat. Bij het reinigen van de buitenunit verwijderen we loszittend vuil of andere viezigheid, zodat de lucht vrij kan worden weggeblazen en reinigen we die met een ontvettend schoonmaakmiddel.

Tijdens het reinigen letten we ook op de volgende punten:

Looptijd abonnement

Het abonnement loopt van onderhoudsbeurt tot onderhoudsbeurt en wordt elk jaar stilzwijgend verlengd. Mocht u het contract willen opzeggen kunt u dit schriftelijk per brief of e-mail laten weten.

Mocht er onverhoopt toch een storing zijn aan uw warmtepomp rekening wij geen voorrijkosten en betaalt u alleen de uren en gebruikte materialen.

Kosten onderhoudsabonnement

Bij jaarlijks onderhoud zijn de kosten € 125,- per jaar incl. BTW

Onderhoudsabonnement warmtepomp afsluiten

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Of sluit hieronder een onderhoudsabonnement af.