Airco onderhoud

Met een goed onderhouden airconditioning voorkom je nare luchtjes en hoge energiekosten. Tevens kun je met goed onderhoud van uw airconditioning van minimaal 1 x per 2 jaar aanspraak maken op de garantie van 5 jaar indien dit nodig mocht zijn.

Wij adviseren, afhankelijk van het aantal draaiuren, elk jaar of twee jaarlijks onderhoud.

69 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

Het reinigen van de verdamper (binnen unit)

Bacteriën en schimmels kunnen ontstaan wanneer de airco niet regelmatig wordt onderhouden. Het reinigen van de lekbak en de condensor voorkomt deze problemen. Het reinigen van de unit doen wij met behulp van een speciaal bacteriën dodend middel waarna we met een stoomreiniger de unit doorblazen om vastzittend vuil te verwijderen en bacteriën te doden.

Slecht onderhouden airconditioner kunnen bovendien vervelende klachten veroorzaken, zoals bijvoorbeeld verkoudheid, keelpijn, geïrriteerde luchtwegen, tranende ogen en een grieperig gevoel. Dit komt mede door de bacteriën in de lekbak.

Hoe beoordelen klanten ons?

- Richard
Diemen
Lees verder
Op 20-09-21 is onze ketel in ons vakantie huisje vervangen,dit tot volle tevredenheid.Monteur Menno is iemand die meedenkt en problemen niet uit de weg gaat,fantastisch om iemand zo hard te zien werken.Absoluut een aanrader om je spullen bij dit bedrijf te kopen en te laten installeren.Volgend jaar staan er weer een paar projecten op touw en wederom laat ik deze weer door Bartels uitvoeren.
- Ruud
Lelystad
Lees verder
Onze CV ketel was aan vervanging toe. Ook airconditioning stond op ons wensenlijstje. Na online research viel de keuze op een Panasonic airco met NanoeX luchtzuiverende techniek. Aangezien Bartels Installatietechniek Panasonic dealer is, en mede op basis van positieve reviews, gekozen voor Bartels. Voorafgaande contact verliep vlot en prettig. Na schouwing, en overleg v.w.b. onze wensen, een nette en concurrende offerte ontvangen. Vervolgens is Airco en CV ketel geleverd en professioneel geïnstalleerd. Men werkt keurig netjes en accuraat! Bartels Installatietechniek is dan ook een aanrader.
- Dick en Twan
Zeewolde
Lees verder
Bedankt voor de aanleg van de airco, van ons challet. We zijn er zeer tevreden over.We zitten er van de winter weer lekker warm bij, dankzij Pascal, Wat heb jij dit goed, maar vooral vakkundig gedaan jongen. Jij weet echt hoe je dit moet doen. Dank je wel. We zijn blij met jou, Je bent n echte Topper. Hartelijk groetjes van Dick en Twan, uit Zeewolde.
- Jeroen
Putten
Lees verder
Ik heb advies gevraagd voor het leveren van een warmtepomp. Daar waar andere leveranciers gewoon een offerte maakte, kwam Bartels (heel snel!) langs en adviseerde om op dit moment géén warmtepomp neer te zetten omdat het mijn verbruik niet zou helpen. Geen advies waar zij aan verdienen, maar wel eerlijk advies. Heel fijn!
- Arno
Stoutenburg
Lees verder
Goed, vriendelijk en duidelijk advies gekregen over kleur en werking. Mooie prijs die beter was dan de concurrenten (niet geheel onbelangrijk). Levertijd was kort door slim inkopen. Installatie door 2 vriendelijke monteurs, alles ging in overleg, en na installatie werd alles keurig opgeruimd en kregen we nog een minicursus. En als kers op de taart nog een presentje als dank dat we voor Bartels gekozen hebben. We hebben gezocht naar een bedrijf in onze buurt met goede review en dat hebben ze geheel waargemaakt
Previous
Next
Er zijn vele merken airco’s. Wij werken het meest met Daikin, Panasonic en Mitsubishi. Zoekt u een budgetoplossing? Dan is een airco van Haier geschikt.

Het reinigen van de condensor (buiten unit)

Regelmatige schoonmaak en onderhoud van een airconditioning, zorgt dat het apparaat jaren langer meegaat. Bij het reinigen van de buiten-unit verwijderen we loszittend vuil of andere viezigheid, zodat de lucht vrij kan worden weggeblazen en reinigen we die met een ontvettend schoonmaakmiddel.

Onze aandachtspunten tijdens het onderhoud

  • Controleren van de werking van uw airconditioning.
  • Controleren van de filters.
  • Controleren (en indien nodig vervangen) van de isolatie van de koelleidingen.
  • Technische inspectie van de buiten-unit.
  • Reinigen van de verdamper/condensor met een schimmelwerend middel.

Looptijd abonnement

Het abonnement loopt van onderhoudsbeurt tot onderhoudsbeurt en wordt elk jaar stilzwijgend verlengd. Mocht u het contract willen opzeggen kunt u dit schriftelijk per brief of e-mail laten weten.

Onderhoudsabonnement

Indien je ons abonnement afsluit en er is tussentijds iets mis met de airconditioning dan zullen wij geen voorrijkosten in rekening brengen. Alleen het uurloon en de verwerkte materialen worden dan in rekening gebracht. Eventueel meerwerk zoals bijvullen, reparaties etc. vallen niet onder het onderhoudsabonnement.

Kosten onderhoudsabonnement

Bij onderhoud zijn de kosten € 125,- per keer incl. BTW
(prijspeil 2023). Dit betreft onderhoud voor één binnenunit en één buitenunit.

Onderhoudsabonnement airco afsluiten

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Of sluit hieronder een onderhoudsabonnement af voor uw airco.